Hi! Ik ben Ester

Als ik iets leuk vind, ga ik er voor de volle 200% voor. Dat zit nu eenmaal in mijn aard. Zo deed ik dat in 1995 ook tijdens mijn droombaan in Jakarta - Indonesië. Ik werkte hard en besteedde heel veel uren in het centrum voor kinderen met een lichamelijke en geestelijke beperking. Terwijl ik mijn baan geweldig vond, miste ik iets. Het duurde 2 jaar voordat ik er achter kwam waarom ik niet lekker in mijn vel zat, slecht sliep en dus constant moe was en een steeds korter lontje had.

Ik kwam er per toeval achter toen ik naar een feestje een bepaald rokje aan wilde. Ik zag dat er een naadje los zat. Pakte mijn naaimachine tevoorschijn en repareerde het rokje. Terwijl ik daarmee bezig was, besefte ik me dat dit was wat ik gemist had! Even lekker met mijn handen bezig zijn en uit mijn hoofd.

Mijn hoofd lijkt op een popcorn machine die 24/7 aanstaat. Dus om die stroom aan gedachten en ideeën even op pauze te zetten is handwerken erg belangrijk voor me.

We hebben in verschillende prachtige landen gewoond; Indonesië, Duitsland, Brazilië, Venezuela en Curaçao. In de 12 jaar dat we weg waren hebben we prachtige ervaringen opgedaan. Ik kreeg geen werkvergunning en tegen de verveling haalde ik mijn naaimachine weer tevoorschijn. Ik naaide van alles voor de slaapkamers van de jongens. 

Iedere keer als ik de kamers binnen kwam, was ik weer trots. Maakte m'n hart een sprongetje van geluk. Ik vond het natuurlijk de gezelligste kamers in het land en het gaf me een geweldig gevoel dat ik dat zelf gemaakt had.

Dit was het begin van Bonita-Loka. Lees hier het bijzondere verhaal achter de naam. Of bekijk de video.

We kozen er bewust voor om weer naar Nederland te verhuizen toen de jongens de middelbare school leeftijd hadden.

Bonita-Loka ging mee, groeide en verhuisde en tussen 2016-2018 had ik meer ballen in de lucht dan ooit tevoren. Kinderen, een man die veel in het buitenland was voor zijn werk en een eigen bedrijf. Ik was keihard bezig tegen diezelfde lamp te lopen. Ook dit keer dacht ik dat het na dit grote project wel wat rustiger zou worden.

Nog heel even, dan valt er een bal af en krijg ik meer lucht was een gedachte die ik wekelijks had. Maar een project duurde altijd langer, zat tegen of er stond wel weer iets nieuws te wachten. De tijd vloog voorbij. En voor ik het wist was er alwéér een week  voorbij. Door al die ballen hoog te houden had ik het gevoel controle te hebben, maar eigenlijk putte het me uit.

Ik heb een manier ontdekt waarmee ik deze situatie voor mezelf kon oplossen

Handwerken heeft me onwijs geholpen om meer rust te krijgen in mijn hoofd. Terwijl ik ermee bezig ben, ben ik meer in het hier en nu aanwezig. Ik kan nu meer genieten van de mooie dingen om me heen. 
En ik ben er een leuker mens door geworden!

Handwerken is een hele simpele gewoonte. Als je dit jezelf aanleert om regelmatig te doen, zul je veel meer rust ervaren.
In deze hectische wereld gun ik je dat natuurlijk ook!

Nog wat inside info over Ester

  • Ik ben erg dyslectisch waardoor ik niet super goed ben met de fijnere nuances van de taal.
  • November 2018 lanceerden we de gehaakte tuimelaars. Een jaar lang hebben we getest en gedaan om de perfecte tuimelbal te ontwikkelen. Het is ons gelukt en daar ben ik onwijs trots op! 
  • Ik hou van kleur, vrolijkheid en een tikkie nostalgie. Daarom zijn de tuimelaars geïnspireerd op de ouderwetse poëzieplaatjes.
  • Ik hou heel erg van roeien en duiken in helder blauw water.
Scroll naar top